De Wereld Niet-Rokendag (World no tobacco day) is in het leven geroepen vanwege de nare…
Dag van het Zelfvertrouwen
Waarom organiseren wij deze dag?
Over zelfvertrouwen bestaan een hoop misverstanden. Het belangrijkste misverstand is misschien wel dat je wordt geboren met veel of weinig zelfvertrouwen. Gelukkig is dat niet waar! Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen.
Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen in hun dagelijkse leven weinig zelfvertrouwen ervaren, onzeker zijn, het lastig vinden om vriendschappen te sluiten of te (onder)houden of gepest worden. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat als kinderen bijvoorbeeld op jonge leeftijd een gezonde dosis zelfvertrouwen bezitten zij beter in de maatschappij staan, een gelukkiger leven leiden en minder medische problemen ervaren. Dus jong geleerd, is oud gedaan. Zelfvertrouwen ontwikkelen op jonge leeftijd is dus heel belangrijk, maar ook als je op latere leeftijd kampt met onzekerheid, kun je hier aan werken.
Om iedereen die weleens kampt met weinig zelfvertrouwen of onzekerheid een hart onder de riem te steken, is de Dag van het Zelfvertrouwen, jaarlijks op 8 februari, in het leven geroepen. Hiermee willen wij het belang van zelfvertrouwen op de landelijke agenda zetten en uitstralen dat positiviteit altijd prevaleert boven negativiteit. Want iedereen heeft recht op zelfvertrouwen!
Initiatiefnemer van de Dag van het Zelfvertrouwen is:
Stichting De Ster helpt kinderen en jongeren al ruim 15 jaar met het ontwikkelen en verstevigen van een positief zelfbeeld. Tijdens verschillende vakantiekampen geven wij kinderen en jongeren (7 t/m 17 jaar) die beter willen leren omgaan met onzekerheid, pesten, vriendschap en voor jezelf opkomen, meer zelfvertrouwen. Op kamp zetten bevlogen vrijwilligers samen een onvergetelijke week neer waarin plezier centraal staat! In een veilige en leuke omgeving leren kinderen en jongeren van én met elkaar. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijkt dat de programma’s van Stichting De Ster een positieve uitwerking hebben op onzekere kinderen en jongeren op zowel korte als lange termijn.
Dit bericht heeft 0 reacties