Skip to content

Evenementenreeks COLLECTE HERSENSTICHTING

COLLECTE HERSENSTICHTING

COLLECTE HERSENSTICHTING Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen…

Evenementenreeks WEEK VAN HET VERGETEN KIND

WEEK VAN HET VERGETEN KIND

WEEK VAN HET VERGETEN KIND Tijdens de Week van het Vergeten Kind vragen we speciale aandacht voor een thema rondom kwetsbare kinderen in Nederland. We geven ze een stem en laten ze zelf hun verhaal vertellen. We organiseren verschillende activiteiten door het hele land zoals een eigen filmfestival en we reiken de Hartenhuis Award uit.…

WARMETRUIENDAG

WARMETRUIENDAG Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Samen bieden we een feest van klimaatoplossingen voor iedereen. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt,…

WERELD WETLANDSDAG

WERELD WETLANDSDAG In 1972 werd de wetlandsconventie ondertekend in Iran en sindsdien wordt op 2 februari aandacht gevraagd voor het belang van de wetlands (waterlijke gebieden zoals moerassen, rivieren en ondiepe open wateren). Op Wereld Wetlandsdag organiseren deelnemende landen acties gericht op het publiekelijk bekendmaken van de waarde van wetlands. Bijvoorbeeld door wandelingen in wetlands,…

WERELDKANKERDAG

WERELDKANKERDAG Wereldkankerdag (4 februari) is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag, waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Op Wereldkankerdag stelt een groot aantal instellingen in…

Evenementenreeks WEEK VAN HET OORSUIZEN

WEEK VAN HET OORSUIZEN

WEEK VAN HET OORSUIZEN Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit…

INTERNATIONALE DAG TEGEN VROUWELIJKE GENITALE VERMINKING (VN)

INTERNATIONALE DAG TEGEN VROUWELIJKE GENITALE VERMINKING (VN) - ZERO TOLERANCE DAY  International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation is door de VN op de kaart gezet. Ook Nederland wordt begin jaren negentig van de vorige eeuw geconfronteerd met Vrouwelijke Genitale Verminking (vgv), ook wel meisjesbesnijdenis genoemd. Dit komt door immigratie van vrouwen uit…

DAG VAN DE CONCIËRGE

DAG VAN DE CONCIËRGE Vanuit het leerlab sociale veiligheid wil Curio het belang van conciërges beter op de kaart zetten. Zij spelen een belangrijke rol in de handhaving van de sfeer op scholen. Er wordt conciërges hierin een grote verantwoordelijkheid gegeven, maar deze wordt niet genoeg gewaardeerd. Daarom organiseren wij een jaarlijkse dag van de…

DAG VAN HET ZELFVERTROUWEN

DAG VAN HET ZELFVERTROUWEN Waarom organiseren wij deze dag? Over zelfvertrouwen bestaan een hoop misverstanden. Het belangrijkste misverstand is misschien wel dat je wordt geboren met veel of weinig zelfvertrouwen. Gelukkig is dat niet waar! Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen in hun dagelijkse leven weinig zelfvertrouwen ervaren,…

DAG VAN VOLWASSEN KINDEREN VAN PSYCHISCH KWETSBARE OUDERS (KOPP/KOV)

DAG VAN VOLWASSEN KINDEREN VAN PSYCHISCH KWETSBARE OUDERS (KOPP/KOV) Meer dan 600.000 kinderen groeien op bij een ouder met een psychisch kwetsbaarheid of verslavingsprobleem. Deze kinderen worden KOPP/KOV (Kind van Ouders met Psychische Problematiek/ Kind van Ouders met Verslavingsproblematiek) genoemd. Zo opgroeien heeft invloed op hoe kinderen zich ontwikkelen. Vaak is er weinig of geen…

Back To Top