Skip to content

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2017 gehouden van zaterdag 9 tot en met zaterdag 17 september.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te  beleven.

Doel
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Meer dan 1 miljoen deelnemers in 2015

De Nationale Sportweek heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Van 1.042 activiteiten en 200.000 deelnemers in 2004 naar 9000 activiteiten en 1.000.000 deelnemers in 2015. Ook is het aantal deelnemende sportbonden en gemeenten in de afgelopen jaren flink toegenomen: van 9 sportbonden en 117 gemeenten in 2005 naar 42 sportbonden en 205 gemeenten in 2015. De Nationale Sportweek is uitgegroeid tot een landelijk sportevenement, met elke editie recordaantallen die ieder jaar toenemen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top