Skip to content

Afrikadag

De organisatie van de Afrikadag, het grootste evenement in Nederland op het gebied van Afrika en internationale samenwerking, ligt bij de Foundation Max van der Stoel. In 2013 is de FMS ontstaan door een fusie van de Evert Vermeer Stichting en de Alfred Mozer Stichting. Naast de Afrikadag, organiseert de FMS regelmatig publieksbijeenkomsten en expertmeetings over actuele ontwikkelingen in landen en regio’s die ons aangaan. Hierbij wordt er altijd samengewerkt met maatschappelijke organisaties, de PvdA of mensen die oorspronkelijk uit die landen afkomstig zijn.

De Afrikadag is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met ruim 1200 bezoekers, 150 interessante gastsprekers uit het binnen- en buitenland en zo’n 100 vrijwilligers die de Afrikadag samen met de FMS staf elk jaar weer tot een succes weten te maken. Naast een uitgebreid cultuurprogramma gaan de bezoekers in tientallen politieke debatten, workshops en lezingen rechtstreeks in gesprek met politici, professionals en elkaar.

De Afrikadag wijkt af van de wereldwijd gevierde World Africa Day op 25 mei. Op deze dag werd in 1963 de Afrikaanse Unie opgericht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top