Skip to content

Boomfeestdag

Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Nu, 55 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen. In de laatste 55 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen op de Nationale Boomfeestdag geplant, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Een eigen IreneBos voor 80-jarige prinses

Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden prinses Irene, in het kader van haar tachtigste verjaardag, haar eigen IreneBos aan. Als dank voor haar inzet voor de bomen en natuur: een gebaar naar de prinses die zich al decennialang inzet om mensen, vooral kinderen, de waarde en het belang van bomen voor een gezonde aarde te laten inzien.

Het bos wordt tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag (woensdag 18 maart 2020) in gastgemeente Alphen aan den Rijn ingeplant.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top